Με σχέδιο τόνωσης - ρεκόρ απαντά η Ιαπωνία στην πανδημία

Το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας που προωθεί η ιαπωνική κυβέρνηση θα φτάσει στα επίπεδα - ρεκόρ των 448 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Nikkei. 

To εφετινό πακέτο υπερβαίνει σε αξία το άθροισμα των δύο πακέτων, που προωθήθηκαν πέρυσι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η Covid -19 και οι συνέπειές της αποδείχθηκαν πολύ πιο ανθεκτικές από ό,τι οι ειδικοί περίμεναν, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ιαπωνία να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δηλώνει αποφασισμένος να τονώσει την οικονομία. 

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

«Επιδοτήσεις και άλλες ενισχύσεις θα πρέπει να διανεμηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» σχολίασε κυβερνητική πηγή στο Reuters, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσδοκά να δει τους καρπούς του νέου πακέτου τόνωσης το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

Στον απόηχο του δημοσιεύματος ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο επέστρεψε σε θετικό έδαφος, καθώς το ύψος του νέου σχεδίου τόνωσης- εφόσον επιβεβαιωθεί- θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις της αγοράς. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης