Η Μέρκελ εξηγεί περί λιτότητας... Ανησυχητικά ανεπαρκής!

Α Μερκελ

Ανησυχητικές είναι οι θέσεις της Μέρκελ για την λιτότητα. Μιλώντας σε συνέδριο εξέφρασε την έκπληξή της για τις επικρίσεις που δέχεται εξηγώντας τι εννοεί η ίδια με τον όρο λιτότητα: "Πρόκειται απλώς για το να μην δαπανούμε περισσότερα απ' όσα εισπράτουμε. Είναι εντυπωσιακό που ένα τόσο απλό πράγμα οδηγεί σε τέτοιες αντιπαραθέσεις".

Η κυρία Μέρκελ φέρεται να μην αντιλαμβάνεται ότι η λιτότητα οδηγεί ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ άρα σε μικρότερες δαπάνες στις ζωές των ανθρώπων! Και πως η ανάπτυξη οδηγεί σε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ άρα σε μπορουμε να δαπανούμε περισσότερα. Τι δεν καταλαβαίνει από αυτό;

Ιδίως μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας η Μέρκελ δέχεται επικρίσεις στην Ευρώπη για την πολιτική της που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη λιτότητα, χωρίς τον παράγοντα της ανάπτυξης. Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε, όπως έχει κάνει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν βλέπει «αντίφαση» μεταξύ λιτότητας και προώθησης της ανάπτυξης... Μόνο που δεν την εφαρμόζει.

Το ζήτημα της αναπτυξιακής πολιτικής πάντως θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων στην άτυπη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες. Ο Ολάντ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο προκειμένου να προστεθεί ένα κεφάλαιο που θα αφορά την ανάπτυξη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης