Η κυβέρνηση ξεκινά το περίφημο "πρώτα εμείς", χωρίς περικοπές και νέους φόρους

Η κυβέρνηση ξεκινά το περίφημο "πρώτα εμείς" που υποσχέθηκε ο κ. Στουρνάρας στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Μέτρα που θα εξοικονομήσουν πάνω από 11 δισ. ευρώ αλλά δεν θα είναι περικοπές μισθών και συντάξεων ούτε νέοι φόροι.

Συγκεκριμένα, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα. Αυτά τουλάχιστον για φέτος δεν θα τα πάρουν πίσω.

Ακόμη και για τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα μέτρα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013, ώστε να μην γίνουν οι περικοπές στις αποδοχές των ενόπλων δυνάμεων. Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. Παράλληλα, συζητείται και η πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.

Στη σύσκεψη, μετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι την π. εβδομάδα ο κ. Στουρνάρας στις Βρυξέλλες καθυσύχασε του εταίρους διαβεβαιώνοντας ότι αυτή την φορά θα ξεκινήσουμε "πρώτα εμείς" τις μεταρρθμίσεις για να ακολουθήσουν αυτοί την καταβολή των συμφωνημένων δανεικών και την έγκριση της παράτασης του μνημονίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης