Η Ελλάδα αργοπεθαίνει λόγω ΔΝΤ. Η Γερμανία κερδίζει λόγω της κρίσης

Η Ελλάδα καταρρέει γιατί ανεξάρτητα από την δεινή οικονομική της κατάσταση, δεν εκσυγχρονίστηκε, δεν εξορθολόγισε, δεν μεταρρύθμισε. Ακολουθώντας σχεδόν τυφλά τις εντολές του ΔΝΤ, τι κατάφερε; Να καταστρέψει το κράτος που έχει διαλυθεί, να αποδομήσει την κοινωνία που πένεται και να μηδενίσει πρωτοφανώε κάθε αναπτυξιακή κίνηση.

Οι Financial Times, το γράφουν ευθέως: Το ΔΝΤ στην Ελλάδα απέτυχε. Οι απίστευτοι φόροι, οι μειώσεις μισθών, η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, την Ελλάδα την τελείωσαν. Και οι νεκροθάφτες της ήσαν και είναι οι πολιτικοί της. Να γιατί ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι φωνές επιφανών της διεθνούς οικονομικής ελίτ ότι η Ελλάδα θα πέσει. Το λέει η πραγματικότητα. Το λένε και οι αριθμοί.

Στο μεταξύ την ώρα που η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια, Η Γερμανία κερδίζει ήδη πάνω από 100 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης!

Η εφημερίδα Bild, γνωστή για τις επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας και την υποστήριξη συντηρητικών θέσεων, αναφέρει ότι ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «κερδίζει χρήματα όταν δανείζεται», χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα.

«Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν αναλυτή. Αν προστεθεί στο ποσό αυτό «η αύξηση των φορολογικών εσόδων και η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, συμπεραίνει η Μπιλντ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης