Η αποπληρωμή των φαρμακοποιών αρχίζει στις 28 Ιουνίου

Φαρμακείο

Η αποπληρωμή των οφειλών των φαρμακοποιών, θα ξεκινήσει από την Τρίτη στις 28 Ιουνίου, δεσμεύθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος, κάνοντας έκκληση προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θ. Αμπατζόγλου να αναστείλει τις νέες κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την 1η Ιουλίου.

Το ποσό θα συγκεντρωθεί από ασφαλιστικές εισφορές άλλων Ταμείων. Συγκεκριμένα, θα δοθούν 85 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΑΔ, 20 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΓΑ και 22 εκατομμύρια ευρώ από το ΙΚΑ.

Για τα χρέη προηγούμενων ετών προς όλους τους παρόχους της Υγείας, τα οποία ανέρχονται σε 1,5 δις. ευρώ, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι θα δρομολογηθεί η εξόφλησή τους με βάση το νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό τους.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. «Περιμένουμε να ξεκινήσει η αποπληρωμή των χρεών», δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κων. Λουράντο, την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για να οριστεί γενική συνέλευση την προσεχή εβδομάδα. «Εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις», είπε.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η κινητοποίησή τους λήγει στις 30 Ιουνίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ. Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, ο προέδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης