Επεκτείνεται για άλλους 6 μήνες η αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel

Την απόφαση επέκτασης κατά ένα επιπλέον εξάμηνο της αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023, της κακοκαιρίας Daniel, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Πολιτικής Προστασίας.

Η πρόβλεψη αφορά τις περιπτώσεις των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί άμεσα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και τους δικαιούχους των περιοχών εντός στοχευμένων περιμέτρων που έχουν πληγεί είτε άμεσα, είτε έμμεσα από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας (ΦΕΚ Β΄ 6602/21.11.2023 και Β΄6720/30.11.2023).

Προς την ίδια κατεύθυνση, έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η παράταση για επιπλέον έξι μήνες της αναστολής των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις του Σεπτεμβρίου 2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΦΕΚ Β’ 1399/01.03.2024).

Για την επόμενη περίοδο δρομολογείται από το υπουργείο Οικονομικών η κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης, η οποία και θα επιτρέψει την επέκταση της ειδικής πρόβλεψης ως προς τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων κατά ένα εξάμηνο, πέραν του αρχικού πρώτου εξαμήνου.

Ταυτόχρονα με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών, για τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων, μετά τη θέσπιση της τροπολογίας, θα εκδοθεί και η αντίστοιχη Απόφαση, για τις αναστολές των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης