Εντυπωσιακή επιστροφή του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι

Η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας έφτασε στο κορύφωμα της φετινής σεζόν σε ποσοστό 83,7%, την εβδομάδα από 9 έως 15 Αυγούστου, με τις συνεχούς λειτουργίας μονάδες το ίδιο διάστημα να σημειώνουν πληρότητα 70,8%.

Μεγέθη πάρα πολύ βελτιωμένα από το 2020, αν και απέχουν ακόμα από εκείνα του 2019. Τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων παρουσίασαν τις υψηλότερες πληρότητες καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, ενώ γεωγραφικά οι υψηλότερες επιδόσεις καταγράφηκαν στις περιφέρειες της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου.

Η μέση ημερήσια τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας κορυφώθηκε στα 134 ευρώ τον Αύγουστο, ενώ για το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας, στα 120 ευρώ την ίδια περίοδο.

Αυτά προκύπτουν μεταξύ άλλων από τα αποτελέσματα της έρευνας «Εβδομαδιαία εξέλιξη τιμής και πληρότητας περιόδου Ιουνίου – Οκτωβρίου 2021», που διενήργησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) σε δείγμα της τάξης του 5% του συνόλου των ελληνικών ξενοδοχείων, ο αριθμός του οποίου ξεπερνά τις 10.000 μονάδες.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, σημειώνει πως «η εικόνα της χώρας μας έχει ενισχυθεί και αυτό αποτυπώνεται στην ισχυρή ζήτηση και για το 2022», αλλά προειδοποιεί πως «η άρση των μέτρων στήριξης (σ.σ. του τουρισμού) δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι οριζόντια σε ένα περιβάλλον με παντελή έλλειψη προκαταβολών και κατηγορίες ξενοδοχείων να συνεχίζουν να υπολειτουργούν στις πόλεις και τους ορεινούς όγκους».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης