Ελλάς το μεγαλείο σου: Ακριβότερη μια απλή μετάβαση στο Αιγαίο από μια 4ήμερη κρουαζιέρα!

Ελληνικός αυγουστιάτικος παραλογισμός. Στην Ελλάδα των 6.500 νησιών, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τετραμελή οικογένεια με ενήλικα παιδιά, με όχημα και καμπίνα, από τον Πειραιά για κάποιο νησί του Αιγαίου, της κοστίζει όσο μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά σε χαμηλή περίοδο..!

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια με ενήλικα παιδιά σε καμπίνα με αυτοκίνητο από τον Πειραιά στη Μυτιλήνη χρειάζεται 726 ευρώ μετ’ επιστροφής, στη Χίο 527 ευρώ και στο Ηράκλειο 471 ευρώ. Για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, τη Σαντορίνη, το ταξίδι μετ’ επιστροφής από τον Πειραιά κοστίζει 406 ευρώ σε μια τετραμελή οικογένεια με ΙΧ αυτοκίνητο χωρίς καμπίνα.

Την ίδια ώρα μια τετραμελής οικογένεια για μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε χαμηλή περίοδο -δηλαδή από τις 15 Αυγούστου και μετά- σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο Σαντορίνη θα πληρώσει 654 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται πλήρης διατροφή, ειδικό πακέτο ποτών, προγράμματα διασκέδασης, καθώς και χρήση πισίνας και γυμναστηρίου.

Η κρουαζιέρα, παρότι εξακολουθεί να είναι πιο φτηνή ως τουριστικό προϊόν, είναι πιο άγνωστη στους Έλληνες. Σύμφωνα με τουριστικό πρακτορείο του Πειραιά, μια τετραμελής οικογένεια για μία εβδομάδα στη Σαντορίνη, θα ξοδέψει το λιγότερο 1.810 ευρώ, ενώ για μία οκταήμερη κρουαζιέρα σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Πάτμο, Μύκονο, Ρόδο, Ηράκλειο, Σαντορίνη, ξεκινώντας από τον Πειραιά θα δαπανήσει 1.702 ευρώ σε υψηλή περίοδο και 1.630 σε χαμηλή περίοδο και για μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Σαντορίνη θα κληθεί να πληρώσει 726 ευρώ σε υψηλή και 654 σε χαμηλή περίοδο.

Τα παραπάνω... παράλογα των αριθμών οφείλονται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και το ακριβό ΦΠΑ, που έχουν εξοντώσει και την ακτοπλοία. Φανταστείται ότι τα πλοία κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, κόβουν δρομολόγια ή αποσύρονται από γραμμές για λόγους οικονομίας. Επιπλέον έχουν τις τιμές των εισιτηρίων πολύ υψηλά (αλλά δεν πάει άλλο όπως λένε και οι ίδιοι).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης