Εικόνες εγκατάλειψης για τον φετινό τουρισμό στην Ελλάδα που καταρρέει

Ζάκυνθος

Βαθιά ανησυχία και ακεπτικισμός επικρατεί στον τουριστικό κλάδο. Ιθύνοντες της αγοράς θεωρούν ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας, έχει αφεθεί στην τύχη της καταδιωκόμενη κιόλας με χαράτσια και φόρους. Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι:

* Το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", είναι πανάκριβο εμποδίζοντας τις εταιρείες φθηνών εισιτηρίων να έρχονται στην Αθήνα.

* Τον Οκτώβριο καταργούνται οι απευθείας πτήσεις με τις ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να περιορίσει την προσέλευση αμερικανών τουριστών.

* Πλην δυο νησιών (Κω, Κεφαλονιά), σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει μείωση στις προβλεπόμενες αφίξεις τουριστών. Η περσινή άνοδος που οι πολιτικοί την εμφάνιζαν περίπου ως δείκτη έναρξης της ευημερίας του κλάδου (ή και της χώρας;) έχει πλέον εξανεμιστεί. Γιατί; Μα γιατί πέρυσι η Ελλάδα εισέπραξε άνοδο εξ αιτίας των βίαιων γεγονότων στις ανταγωνιστικές τουριστικά χώρες της Β. Αφρικής. Όχι γιατί υπήρχε εθνική τουριστική πολιτική.

Ολόκληρες περιοχές της χώρας θα ζήσουν μικρές καταστροφές αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της δραματικής μείωσης ξένων τουριστών, την διακοπη των δελτίων κοινωνικού τουρισμού και την φοβερή κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού εξ αιτίας της ύφεσης, της πανάκριβης βενζίνης, των πανάκριβων ακτοπλοικών εισιτηρίων κ.λ.π.

Οι εικόνες θα είναι θλιβερές: Κλειστά ξενοδοχεία, εγκαταλελλειμένα καταστήματα (εστιατόρια, μπαρ, είδη λαικής τέχνης, τουριστικά γραφεία, δωμάτια προς ενοικίαση, ενοικίαση Ι κ.α.). Έρχεται ένα καλοκαίρι πραγματικά της θλίψης για τον τουρισμό μας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης