Βαθιά ανησυχία από την πολυεπίπεδη κατάρρευση της χώρας. (Από την γενιά των 700 ευρώ στη γενιά των 400...).

εργοστάσιο

Η Ελλάδα είναι εντελώς ακυβέρνητη. Ο κοινωνικός την ιστός έχει διαρρηχθεί επικίνδυνα, ενώ ο τρόμος και η ανασφάλεια πλανώνται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Τα πάντα μοιάζουν ανεξέλεγκτα αφού κυβέρνηση και θεσμοί δεν λειτουργούν.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι εντελώς ανύπαρκτη. Διεκπαιρεώνει το νέο μνημόνιο, χωρίς να ασχολείται με τίποτε άλλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση των κρατικών λειτουργιών και την εμφάνιση αυθαίρετων συμπεριφορών που επιβαρύνουν την ήδη δοκιμαζόμενη καθημερινότητα.

Θεσμοί όπως ο Συνδικαλισμός, τα Επιμελητήρια, τα κόμματα, η Εκκλησία έχουν απαξιωθεί και παραγκωνιστεί, ενώ μέχρι πρότινος λειτουργούσαν ως μικρές ή μεγάλες άμυνες για το κοινωνικό σύνολο. Η τελική εικόνα είναι εφιαλτική. Οι πολίτες αισθάνονται -και είναι- εντελώς μόνοι με ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να τους προστατεύσει και το θεσμικό περιβάλλον των τελευταίων δεκαετιών ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ!    

Ο Τύπος που είχε έναν παρεμβατικό ρόλο και επηρέαζε τις εξελίξεις, σήμερα έιτε καταρρέει οικονομικά, είτε έχει χαθεί μέσα στην διαχρονική αναξιοπιστία του και τον εναγκαλισμό με την εξουσία. Όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά εξακολουθεί να παραπληροφορεί αυτή τη φορά από ανικανότητα... Και ο Τύπος ως θεσμός έχει περιθωριοποιηθεί.

Τα παραπάνω συνθέτουν μια κοινωνία κατακερματισμένη που δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτά που πρέπει. Μια κοινωνία χωρίς όπλα. Να πως η κοινωνία των 700 ευρώ δεν ήταν τελικά ο πάτος, αφού φτάσαμα στην κοινωνία των 400 ευρώ. Με τις τελευταίες εντολές της τρόικας ο μικτός μισθός για το νέο μέχρι 25 ετών είναι 526 ευρώ. Το ημερομίσθιο ορίστηκε στα 26 ευρώ μικτά. Αν όμως διαιρέσει κανείς τα 400 ευρώ που είναι τα καθαρά με τις 30 μέρες ανά μήνα τότε τα χρήματα με τα οποία καλείται να ζήσει ο εργαζόμενος είναι 13 ευρώ την ημέρα..!

Η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει και μάλιστα σύντομα. Η απελπισία γεννά βία και η βία όταν γενικευτεί αποδομεί γοργά την κοινωνία. Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης