Μορφωμένοι άνθρωποι ηγούνται των μειονωτικών

Μορφωμένοι άνθρωποι ηγούνται των μειονοτικών

 

Ένας ιδιοκτήτης κυλικείου, ονόματι Σαδούκ, κατάφερε να αναστήσει το μειονοτικό κόμμα στην Θράκη και να το φέρει πρώτο με ποσοστά άνω του 40%. Το κόμμα Ισότητας κ.λπ. ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από μια ισχυρή προσωπικότητα τον Σαδίκ. Μετά τον θάνατο του Σαδίκ (1995) το κόμμα αυτό περιθωριοποιήθηκε.

Πώς εξηγεί κανείς αυτό που συνέβη στις ευρωεκλογές στην Θράκη; Πώς το μειονοτικό κόμμα πήρε την πρώτη θέση με αρχηγό έναν άνθρωπο που μόνο πολιτικός δεν είναι;

Η εξήγηση δεν θα αρέσει. Οι μειονοτικοί στην Θράκη δεν είναι πια γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μικρομαγαζάτορες. Μια νέα γενιά μορφωμένων ανθρώπων έχει αλλάξει άρδην τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων της Θράκης. Επιστήμονες, σύγχρονοι επιχειρηματίες ηγούνται των μειονοτικών και αποφάσισαν έστω και με έναν Σαδούκ μπροστά να περάσουν ένα διπλό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την ΕΕ : Είμαστε εδώ, έχουμε προβλήματα, ασχοληθείτε μαζί μας.

Το υψηλό ποσοστό το πέτυχαν λοιπόν μορφωμένοι μειονοτικοί που έκαναν ομιλίες, οργάνωσαν τον προεκλογικό αγών και έπεισαν το μουσουλμανικό στοιχείο να τους ακολουθήσει.

Θέλετε και το τελευταίο νέο; Με βάση αυτό το μεγάλο ποσοστό στην Θράκη, οι μειονοτικοί έχουν αποφασίσει να "απλωθούν" και στην υπόλοιπη Ελλάδα ώστε να συσπειρώσουν όλο το μουσουλμανικό στοιχείο στην χώρα.