Μια ερώτηση στον πρωθυπουργό

Μια (μόνο...) ερώτηση στον πρωθυπουργό

Σας έγραφα την π. Παρασκευή για το στημένο παιχνίδι πολιτικών και ΜΜΕ με κορυφαίες περιπτώσεις τις προσυνεννοημένες συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών. Όλα είναι εκ των προτέρων στημένα: Οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις, ακόμη και το ποιοι δημοσιογράφοι υα υποκριθούν ότι δήθεν θα "ανακρίνουν" π.χ. τον πρωθυπουργό.

Μια και εσείς και εγώ συζητάμε κάθε πρωί, σας υποσχέθηκα να γράψω μια ερώτηση που θα έκανα στον πρωθυπουργό αν είχα ποτέ την ευκαιρία. Φυσικά υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που κανείς δεν θα τις υποβάλλει ποτέ στον πρωθυπουργό όπως η κατάργηση της Βουλής, το κόμμα του που δεν λειτουργεί κανένα του όργανο, οι ποδηγετημένοι θεσμοί που προστατεύουν αυτόν αντί της κοινωνίας κ.ο.κ.

'Ομως εγώ θα του έκανα μια ερώτηση από το μέλλον. Στην Ελλάδα κανείς δεν βλέπει την βόμβα που έρχεται. Πρώτα σκάει και μετά τοποθετούνται όλοι (κυβερνώντες, αντιπολίτευση, ΜΜΕ). Ιδού λοιπόν :

- Με βάση τα έγκυρα στοιχεία του υπ. Οικονομικών από τα 3.500.000 των οφειλετών οι 2.600.000 Έλληνες αδυνατούν να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από ανύπαρκτα εισοδήματα (τεκμήρια).

Τα χρεή των ανθρώπων αυτών μεγαλώνουν κάθε μήνα από... νέους φόρους και από τόκους με αποτέλεσμα να είναι βέβαιο ότι στην Ελλάδα στα τέλη του 2015 πάνω από 3,4 εκατ. άνθρωποι θα είναι ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ, δηλαδή μέχρι να πεθάνουν θα χρωστούν, χωρίς να έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή φορολογικές ενημερότητες για να ξεκινήσουν μια νεα δραστηριότητα που ίσως τους σώσει.

Η ερώτηση : Τι θα κάνετε κ. Σαμαρά για να αποκαταστήσετε αυτούς τους Έλληνες που χρωστούν εικονικά ποσά, δεν μπορούν να τα εξοφλήσουν και θα πεθάνουν χρεωμένοι και αποτυχημένοι;