Λάθος νησιά εκποιούν

Λάθος νησιά εκποιούν

 

Η απόφαση της κυβέρνησης να εκμισθώσει για 50 χρόνια, 40 νησιά (βραχονησίδες) είναι απολύτως σωστη για οικονομικούς λόγους (έσοδα, ανάπτυξη, ζωή), αλλά και για εθνικούς λόγους (νοικιάζοντας βραχονησίδες η Τουρκία χάνει μέρος των αξιώσεων της στο Αιγαίο). Η κυβέρνηση όμως επέλεξε 40 νησιά από τα 560 που εξέτασε, ΟΛΑ κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα..!

Δείτε λίγο το σκεπτικό: Η Ελλάδα νοικιάζει βραχονησίδες στον... Αργοσαρωνικό, την Κρήτη, τα Επτάνησα. Αποφεύγει να δώσει ζωή και κίνηση σε βραχονησίδες κοντά στην Τουρκία ώστε να εδραιώσει την ελληνικότητά τους και να αδυνατίσει τις τούρκικες υπόγειες αξιώσεις για το που τελικά ανήκουν. Γιατί αυτή η τακτική;

Απάντηση: Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν σκεφτεί καν την μέγιστη εθνική σημασία να ξανακατοικηθούν τα νησιά μας.  Αν το είχαν σκεφτεί, εν μέσω κρίσης θα μοίραζαν κλήρους (εδάφη) σε νέα ζευγάρια για να ξανακατοικηθούν τα νησιά μας, σβήνοντας οριστικά κάθε συζήτηση για την ελληνικότητά τους. Προτίμησαν όμως - και όπως φαίνεται προτιμούν - από τα 6.000 ελληνικά νησιά να κατοικούνται μόνο 130... Και ότι εκμισθώσουν να είναι κοντά στο... Ναύπλιο. Απέναντι από την Τουρκία ας παραμένουν έρημα και διεκδικούμενα.

                 molonoti.gr