Φαλούτζα: Οι τζιχνατιστές τοποθετούν κατοίκους σαν ασπίδες

Οι κήρυκες του... ορθού, οι τζιχαντιστές που εκτελούν νέους γιατί παίζουν ποδόσφαιρο ή γυναίκες γιατί φάνηκε το πρόσωπό τους (όταν δεν τις βιάζουν) τοποθετούν αθώους άμαχους ως ζωντανές ασπίδες στην Φαλούτζα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Φαλούτζα υπολογίζεται ότι έχουν εγκλωβιστεί περίπου 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα, ενώ οι περίπου 1.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που υπερασπίζονται την πόλη υπάρχουν αναφορές ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ελάχιστοι κατάφεραν να βγουν από την πόλη (μερικές εκατοντάδες οικογένειες) πριν από την έναρξη της επίθεσης. Συνολικά περί τα 3.000 άτομα κατάφεραν να φτάσουν σε περιοχή που ελέγχουν ο στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις (πολιτοφυλακές κ.λπ.) σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, σχεδόν στα όρια της λιμοκτονίας.

Η Φαλούτζα, 50 χιλιόμετρα απόσταση από τη Βαγδάτη, είναι η δεύτερη πόλη της επαρχίας Ανμπάρ που οι ιρακινές δυνάμεις θέλουν να αποσπάσουν από το ISIS, μετά τη Ραμάντι, και η τρίτη μεγάλη πόλη γενικά μετά το Τικρίτ. Ως απάντηση στην επιχείρηση κατά της Φαλούτζα το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε επιθέσεις αυτοκτονίας και βομβιστική επίθεση στην ιρακινή πρωτεύουσα, σκοτώνοντας συνολικά περισσότερους από 20 ανθρώπους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης