Το πρώτο του δρομολόγιο πραγματοποίησε στην πόλη Bangalore της Ινδίας το μετρό

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα  με μουσικούς, τύμπανα, σφυρίγματα από φύλακες και κορναρίσματα αυτοκινήτων στο δρόμο γιόρτασαν οι Ινδοί  το έστω και καθυστερημένο έργο του μετρό.

‘’Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα’’, είπε ο Pranjat Dixit , φοιτητής του Πολυτεχνείου, που ταξίδεψε από την άλλη άκρη της πόλης με πέντε συμφοιτητές του για να παρευρίσκεται στο πρώτο του δρομολόγιο.

Ο  S. Murugesh έφερε το γιό του Abhishek Kannan ''για να είναι μάρτυρας της Ιστορίας'',όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Atmaram Gangaram εγκατέλειψε στο σπίτι του την BMW του την ίδια μέρα που ξεκίνησε το μετρό για να διανύσει τις 4 στάσεις που απέχει το σπίτι του στο Indiranagar έως το βιβλιοπωλείο που διατηρεί στο MG ROAD.

Το εισιτήριο θα κοστίζει  10 με 15 ρουπίες ή 20 με 30 σεντς.

Η Bangalore είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Ινδίας και φιλοξενεί δεκάδες διεθνείς εταιρείες , όπως  οι: Microsoft, Golden Sachs, Thomson Reuters και πολλές άλλες.

Μέχρι στιγμής το μετρό έχει μόνον έξι στάσεις αλλά αυτό δεν κατέπνιξε τον ενθουσιασμό των Ινδών, οι οποίοι βλέπουν το έργο ως σωτήρα τους.

Οι   9.000.000 κάτοικοι της πόλης βιώνουν καθημερινά ένα έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο το 2014, θα σώσει ολοκληρωτικά την Bangalore αφού υπολογίζεται ότι θα καλύπτει τα τρία τέταρτα της πόλης.

Το κόστος του έργου αυτού είναι 3 δις δολάρια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης