Το Ιράν παρουσίασε νέο βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα

Το Ιράν παρουσίασε σήμερα την τέταρτη γενιά του βαλλιστικού του πυραύλου Khorramshahr, που φέρει την ονομασία Khaibar και έχει βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων και κεφαλή που ζυγίζει 1.500 κιλά, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο IRNA.

Το Ιράν συνεχίζει να αναπτύσσει το πυραυλικό του πρόγραμμα, παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών χωρών. Η Τεχεράνη ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα έχει καθαρά αμυντικό και αποτρεπτικό χαρακτήρα.

«Ο νεότερος βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν και το πιο πρόσφατο προϊόν του Οργανισμού Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών του υπουργείου Άμυνας παρουσιάστηκε σήμερα σε τελετή στην οποία παρέστη ο υπουργός Άμυνας», μετέδωσε το IRNA.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως η χώρα κατασκεύασε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο, επικαλούμενο τον διοικητή αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης. 

«Αυτός ο πύραυλος έχει υψηλή ταχύτητα και μπορεί να ελίσσεται μέσα και έξω από την ατμόσφαιρα. Θα στοχεύσει τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα του εχθρού και είναι ένα μεγάλο άλμα στον τομέα των πυραύλων», φέρεται να είπε ο διοικητής Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σε δηλώσεις που ενδέχεται να εντείνουν τις ανησυχίες για τις δυνατότητες ιρανικών πυραύλων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης