Τουρκία: Κατά εκατοντάδες συλλαμβάνονται οι πραξικοπηματίες

Eλεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος στις ώρες του πραξικοπήματος. Εκατοντάδες συλλήψεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 60.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε όλη την επικράτεια έχουν συλληφθεί 1.563 στελέχη των ΕΔ.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί, αλλά και απλοί πολίτες μπήκαν στη μέση για να προστατέψουν στρατιώτες από το οργισμένο πλήθος που προσπαθούσε να τους λιντσάρει.

Εν τω μεταξύ, και ενώ η τάξη αποκαθίσταται σταδιακά στη χώρα, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τα δραματικά γεγονότα της νύχτας της 16ης Ιουλίου.
 
Όπως μετέδωσε το Reuters, η έδρα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών δέχθηκε επίθεση από στρατιωτικά ελικόπτερα στη διάρκεια της απόπειρας toy πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Χακάν Φιντάν, βρισκόταν σε ασφαλή τοποθεσία και ήταν σε επαφή με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.

Η Υπηρεσία εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις ΕΔ, την αστυνομία και την κυβέρνηση εναντίον των πραξικοπηματιών σε επιχειρήσεις ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης