Τουρκία: Ένας στους δέκα στρατηγούς στη φυλακή!

Πρωτοφανής εκκαθάριση των "υπολειμμάτων" της τούρκικης στρατοκρατίας λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη φυλακίσει έναν στούς 10 στρατηγούς της χώρας, ενώ σόκαρε η είδηση ότι κινήθηκε δίωξη και κατά του... 94χρονου Κενάν Εβρέν με την αναδρομική κατηγορία ότι οργάνωσε πραξικόπημα το 1980, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε πολλούς: 50 άνθρωποι εκτελέστηκαν, 300 πέθαναν από βασανιστήρια, 517 καταδικάστηκαν σε θάνατο, 650.000 (!) φυλακίστηκαν.

Για να "ξηλώσει" το πανίσχυρο στρατιωτικό καθεστώς που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, ο Ερντογάν, χρειάστηκε να αλλάξει με δημοψήφισμα το σύνταγμα της χώρας. Αμέσως μετά η Δικαιοσύνη άρχισε να εκδίδει κατηγορητήρια με βάση "σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης". Κατηγορούνται όχι μόνο στρατιωτικοί αλλά και δημοσιογράφοι, κρατικοί λειτουργοί κ. α.

Η αντιπολίτευση έχει εξεγερθεί μιλώντας για μια "καθοδηγούμενη Δικαιοσύνη" αλλά... κινδυνεύει να βρεθεί στο σκαμνί! Ο Εισαγγελέας ζήτησε ήδη την άρση ασυλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου για "προσβολή της Δικαιοσύνης". Τι απάντησε αυτός; "Στείλτε με στο ικρίωμα, δεν θα σταματήσω".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης