Σε ξενοδοχείο θα μετατραπεί ο εμβληματικός πύργος BT Tower στο Λονδίνο - Πουλήθηκε έναντι 275 εκατ. λιρών

Ο πύργος BT Tower, γνωστό ορόσημο του Λονδίνου, πρόκειται να μετατραπεί σε ξενοδοχείο μετά την πώλησή του έναντι 275 εκατ. λιρών.

Ο πύργος ύψους 177 μέτρων, που εγκαινιάστηκε το 1965 από τον τότε πρωθυπουργό Χάρολντ Ουίλσον, χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τηλεοπτικούς σταθμούς για την αποστολή σημάτων. Ήταν το ψηλότερο κτίριο του Λονδίνου για 16 χρόνια μέχρι να χτιστεί ο πύργος NatWest.

Οι πρώην ιδιοκτήτες του πύργου, η BT Group, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι τον πούλησαν στην MCR Hotels.

Σύμφωνα με το BBC, ο διευθυντής ακινήτων της BT, Μπρέντ Μάθιουζ, δήλωσε ότι ο πύργος διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στη μεταφορά των κλήσεων, των μηνυμάτων και των τηλεοπτικών σημάτων του έθνους: «Αυτή η συμφωνία με την MCR θα επιτρέψει στον Πύργο BT να αποκτήσει έναν νέο σκοπό, διατηρώντας αυτό το εμβληματικό κτίριο για τις επόμενες δεκαετίες» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Τάιλερ Μορς, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της MCR Hotels, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε αυτό το αγαπημένο κτίριο και θα εργαστούμε για την ανάπτυξη προτάσεων που θα αφηγούνται την ιστορία του ως ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, ανοίγοντας τις πόρτες του για να το απολαύσουν οι γενιές».

Αρχικά ονομαζόταν Πύργος του Ταχυδρομείου, ο ρόλος του στις επικοινωνίες μειώθηκε καθώς άλλαξε η τεχνολογία σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και οι κεραίες του αφαιρέθηκαν πριν από μια δεκαετία περίπου.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί το περιστρεφόμενο εστιατόριό του, το οποίο βρισκόταν στον τελευταίο όροφο. Χρειαζόταν 22 λεπτά για να περιστραφεί πλήρως και ήταν δημοφιλές λόγω της θέας του που εκτεινόταν σε όλο το κεντρικό Λονδίνο. Ωστόσο, έκλεισε για το κοινό μετά την έκρηξη βόμβας εκεί το 1971.

Το 2003, κυρήχθηκε διατηρητέο, αλλά την ίδια χρονιά κατέλαβε και τη δεύτερη θέση σε έρευνα για τα πιο άσχημα κτίρια του Λονδίνου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης