Ρεκόρ τζόγου για το νεο... Πάπα!

Βενέδικτος

Όσοι πιστοί... προσέλθετε! Που; Στον τζόγο! Χιλιάδες πιστοί του τζόγου σε όλο τον πλανήτη τρέχουν να προλάβουν να δώσουν τα στοιχήματά τους για το ποιός θα είναι ο επόμενος ποντίφικας.

Ο τζόγος αυτός γίνεται σε ιντερνετικά γραφεία στοιχημάτων, όπου - μόνο στη Βρετανία - 12 εκατομμύρια ευρώ θα «παιχτούν» γύρω από την εκλογή, σύμφωνα με εκτίμηση της Μονάδας Πολιτικών Προβλέψεων της Σχολής Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Νότιγχαμ Τρεντ στη Βρετανία.

«Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από αυτά που έχουν τοποθετηθεί σε στοίχημα για οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός στην ιστορία», τονίζει ο διευθυντής της σχολής, καθηγητής Λέιτον Βον-Γουίλιαμς, προσθέτοντας πως «τα γραφεία αυτά αποτελούν την ασφαλέστερη ένδειξη για το ποιος μπορεί να αναδειχθεί νέος πάπας. Οσο αδύναμος κι αν είναι, ο τζόγος του ιντερνετ είναι πιο ισχυρός απ' οτιδήποτε άλλο».

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη «Μέκκα» του παγκόσμιου τζόγου, το Λας Βέγκας: «ο στοιχηματισμός [για το νέο πάπα] είναι άνευ προηγουμένου. Πολλοί άνθρωποι ποντάρουν καθημερινά εκατομμύρια δολάρια στους μπουκμέικερ του Λας Βέγκας», σημειώνει ο Τζέι Ντι Μπελ, ένας από τους πιο γνωστούς μπουκμέικερ.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης