Πρωτοφανής αυτοδικία στο Ντάλας: Πέντε αστυνομικοί νεκροί από πυρά ελεύθερων σκοπευτών - Απάντηση για νέους φόνους άοπλων αφροαμερικανών από την μόνιμη αστυνομική βία

Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρά, στη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας κατά των επιθέσεων αστυνομικών εναντίον Αφροαμερικανών.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπραουν, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι και ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένας ακόμη αστυνομικός βρίσκεται στο χειρουργείο, ο οποίος απεβίωσε και αυτός (πέντε οι νεκροί).

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την ίδια πηγή, τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με έναν ακόμη ύποπτο, ο οποίος βρίσκεται σε γκαράζ και πυροβολεί σποραδικά κατά των αστυνομικών.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας τα κίνητρα των δραστών, όπως και ο ακριβής αριθμός τους παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι έχουμε ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στο μόνιμο φαινόμενο δολοφονιών ανυπεράσπιστων μαύρων από αστυνομικούς σε έέγχους ρουτίνας.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την πάνοπλους αστυνομικούς να λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στην πολιτεία Μινεσότα, ενώ ο θάνατος ενός έτερου μαύρου πολίτη την Τρίτη είχε ξεσηκώσει μαζικές διαμαρτυρίες στη Λουιζιάνα.

Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων 

Μετά από το αιματηρό περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχώρησε στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας., ενώ το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης