Πιστόριους : Ήταν ατύχημα

πιστοριους, δικη

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη σύντροφό του στις 14 Φεβρουαρίου. Στον νοτιο-αφρικανό σπρίντερ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Την Τρίτη σε ανακοίνωση που διάβασε ο συνήγορός του, ενώ ο Πιστόριους έκλαιγε . δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι αγαπούσε τη Ρίβα Στέενκαμπ και δεν την σκότωσε από πρόθεση ενώ ανέφερε ότι την πυροβόλησε νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης .

Ο εισαγγελέας Τζερί Νελ χθες αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Πιστόριους, τονίζοντας στο δικαστήριο ότι τη νύχτα της δολοφονίας, ο Πιστόριους φόρεσε τα προσθετικά μέλη του, περπάτησε 7 μέτρα και πυροβόλησε προς την πόρτα του μπάνιου.

Πυροβόλησε 4 φορές και χτύπησε την 29χρονη κοπέλα 3 φορές.  Στη συνέχεια, έσπασε την πόρτα του μπάνιου και μετέφερε το θύμα στον κάτω όροφο. Πιθανότατα σημειώθηκε διένεξη μεταξύ του ζευγαριού το βράδυ πριν τη δολοφονία.

Για την υπεράσπιση του Πιστόριους εργάζεται μία ολόκληρη ομάδα ειδικών από τη Βρετανία οι οποίοι θα υποστηρίξουν ότι ο αθλητής δεν γνώριζε ποιος ήταν πίσω από την πόρτα. 

Ο εισαγγελέας δήλωσε την πρόθεσή του να διατάξει τη προφυλάκιση του Πιστόριους. Οι δικηγόροι του, όμως, αναμένεται να ζητήσουν να αποφυλακιστεί με εγγύηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης