Ο υφυπουργός Πετρελαίου της Συρίας αποσκίρτησε από το καθεστώς

Ο υφυπουργός Πετρελαίου της Συρίας Άμπντο Χουσαμελντίν

Ο υφυπουργός Πετρελαίου Άμπντο Χουσαμελντίν ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε και ενώνεται με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο YouTube. Ο κ. Χουσαμελντίν είναι ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός αξιωματούχος που εγκαταλείπει την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο κ. Χουσαμελντίν ανέφερε ότι είναι δημόσιος λειτουργός για 33 χρόνια αλλά δεν θέλει να τελειώσει την καριέρα του «βοηθώντας τα εγκλήματα αυτού του καθεστώτος».

Μεταξύ άλλων είπε:

Εγώ ο Άμπντο Χουσαμελντίν, υφυπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου της Συρίας, ανακοινώνω την αποσκίρτησή μου από το καθεστώς, την παραίτησή μου από τη θέση μου και την αποχώρησή μου από το κόμμα Μπάαθ. Ενώνομαι με την επανάσταση αυτού του αξιοπρεπούς λαού.

Προτίμησα να κάνω αυτό που είναι σωστό, αν και γνωρίζω ότι αυτό το καθεστώς θα κάψει το σπίτι μου και θα καταδιώξει την οικογένειά μου.

Λέω σε αυτό το καθεστώς: φέρατε σε αυτόν που ισχυρίζεστε ότι είναι ο λαός σας έναν ολόκληρο χρόνο θλίψης και δυστυχίας, του στερήσατε τη στοιχειώδη ζωή και ανθρωπιά, οδηγήσατε τη Συρία στο χείλος της αβύσσου. Η οικονομία της χώρας της Μέσης Ανατολής βρίσκεται «κοντά στην κατάρρευση».

Η ανακοίνωση του υφυπουργού ήρθε έπειτα από την επίσκεψη της επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος, στη βασανισμένη Χομς.

Η κυρία Έιμος είπε ότι τμήματα της πόλης έχουν καταστραφεί τελείως και πρόσθεσε ότι η Χομς μοιάζει με πόλη-φάντασμα.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα δήλωσε ότι καμία πιθανότητα - ούτε η στρατιωτική δράση - δεν έχει αποκλειστεί για να μπει τέλος στη βία στη Συρία.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας στην Ουάσινγκτον, ο Λ. Πανέτα δήλωσε ότι η νόμιμη βάση για μια τέτοια δράση θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και τα όρια της χρήσης στρατιωτικής ισχύος θα πρέπει να καθοριστούν.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας έχουν σκοτώσει σχεδόν 8.500 ανθρώπους - στην πλειονότητά τους πολίτες - στη διάρκεια της 11μηνης καταστολής των διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ και του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Νέα

Δείτε επίσης