Ο Πούτιν έκανε το πρώτο ρουα ματ.Η Κριμαία ψήφισε ένωση με Ρωσία. Οι παρτίδες συνεχίζονται.

O Πούτιν κέρδισε τον πρώτο γύρο (Κριμαία) και ετοιμάζεται να κερδίσει κι άλλους : Χάρκοβο, Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Οδησσός. Η ανατολική Ουκρανία θα "θελήσει" να μιμηθεί την Κριμαία. Στην Κριμαία όπου συντριπτικό ποσοστό 93% «δίνουν» τα exit poll στην ψήφο υπέρ της ενωσης της με τη Ρωσία!

Το δημοψήφισμα της Κυριακής στην κριμαϊκή χερσόνησο, έρχεται να ενισχύσει το φιλορωσικό αίσθημα στην ανατολική Ουκρανία πυροδοτώντας φόβους για την περαιτέρω διαίρεση. 

Η προσέλευση στις κάλπες της Κριμαίας «χτύπησε» ρεκόρ, όλα κύλησαν ήρεμα και ομαλά, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος αναμένονται τη Δευτέρα.  Σε εστία έντασης έχει αρχίσει να μεταβάλλεται ξανά το Ντονέτσκ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, τη στιγμή κατά την οποία η Δύση κατακεραυνώνει τη Ρωσία για το δημοψήφισμα και ετοιμάζεται να απαντήσει με νέες κυρώσεις.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε την επιβολή κυρώσεων προς τη Μόσχα, καθώς και διεθνή απομόνωση , κάτι που θα πλήξει την ρωσική οικονομία. Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει και προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι χώρες της Ε.Ε. θεωρούν παράνομο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης