Ο... μαλ(!) μηνύει την Λιμπερασιόν για εξύβριση

Η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν πέτυχε να αναστατώσει την γαλλική κοινωνία με έναν πρωτοσέλιδο τίτλο που θυμίζει έντονα πρακτικές των κίτρινων εφημερίδων ταμπλόϊντ. Καθύβρισε τον πλουσιότερο Γάλλο επιχειρηματία επειδή θέλησε να πάρει βέλγικη υπηκοότητα, ως απάντηση στον φοροεπιδρομή Ολάντ (φόρος 75% για ποσά πάνω από 1 εκατ. ευρώ!).

Ο επιχειρηματίας αντέδρασε με μήνυση: "Ο Μπερνάρ Αρνό δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένης της ακραίας χυδαιότητας και της βιαιότητας του τίτλου της εφημερίδας...από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

"Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω" , απαντά με τον σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο η εφημερίδα.

Επειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε στη Γαλλία η είδηση, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, και ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι "είναι και θα παραμείνει γάλλος φορολογούμενος".

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο περιλάμβανε φωτογραφία του Αρνό με μία βαλίτσα στο χέρι, ενώ ο επίμαχος τίτλος ήταν μία αναφορά στη φράση που ο "φακός" είχε συλλάβει τον Νικολά Σαρκοζί να απευθύνει σε πολίτη που είχε αρνηθεί να του σφίξει το χέρι: "Casse toi pauvre con" (Αντε χάσου μ...!).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης