Ο Ερντογάν περνά απροκάλυπτα στον ολοκληρωτισμό - Λογοκριτές στην Zaman

Στο τελευταίο ανεξάρτητο φύλλο πριν από την παράδοση του ελέγχου της στις αρχές, η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη εφημερίδα της Τουρκίας, η Zaman κάνει λόγο για «μία από τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας της». Ο Ερντογάν διόρισε... λογοκριτές οι οποίοι όταν πήγαν στην εφημερίδα βρήκαν απέξω πολίτες που οργισμένοι διαδήλωναν.

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας.

Δικαστήριο, με απόφασή του την Παρασκευή, διόρισε κρατικό υπάλληλο αναθέτοντάς του τον έλεγχο της εφημερίδας «Zaman», αλλά και της αγγλόφωνης έκδοσης «Today's Zaman».

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον δικτυακό της τόπο η Today's Zaman καταγγέλλει ότι απειλείται με κατάσχεση μέσω του διορισμού διαχειριστών και κατακεραυνώνει το καθεστώς Ερντογάν για απόπειρα φίμωσης.

Δημοσιογράφοι της Zaman πήγαν στην εφημερίδα, αλλά έγραψαν στον λογαριασμό τους στο Twitter: ότι δεν είχαν πρόσβαση στους server και ότι δεν μπορούσαν να αποθηκεύσουν άρθρα, ότι δεν είχαν πρόσβαση στους λογαριασμούς e-mail τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης Αμπντουλχαμίτ Μπιλιτσί και ένας από τους γνωστότερους δημοσιογράφους της εφημερίδας απολύθηκαν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης