Ουκρανία: Νέο μέτωπο συγκρούσεων με έναν νεκρό σε επεισόδια

Eνας νεκρός και αρκετοί τραυματίες ήταν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο απολογισμός συγκρούσεων, που σημειώθηκαν χθες το βράδυ μεταξύ διαδηλωτών, υποστηρικτών της ουκρανικής κυβέρνησης από τη μία και φιλορώσων από την άλλη, στην πόλη Ντόνετσκ της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου φαίνεται να ανοίγει ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει περισσότερο ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την απόσχιση της Κριμαίας, καθώς στα ανατολικά σύνορα της χώρας οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν γυμνάσια μεγάλης κλίμακας, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 στρατιωτών ως απάντηση στις ναυτικές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και συμμαχικών τους κρατών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας, στην Πολωνία και τη Ρουμανία, αναγνωριστικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ τύπου AWACS επιτηρούσαν τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ ναυτικά γυμνάσια των Αμερικανών και συμμάχων τους βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Μαύρη Θάλασσα. Την ίδια ώρα, στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας συγκεντρώνονταν σημαντικές ρωσικές δυνάμεις για έκτακτα γυμνάσια, φορτίζοντας ακόμη περισσότερο την ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης