Οργισμένοι διαδηλωτές καταδίωξαν τον Σαρκοζί

Διαδηλωτές καταδιώκουν τον Σαρκοζί

Αντιμέτωπος με οργισμένους διαδηλωτές βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, κατά την επίσκεψή του το απόγευμα της Πέμπτης στην πόλη Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Δεκάδες, νεαροί στην πλειονότητά τους, διαδηλωτές επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στον Νικολά Σαρκοζί στο κέντρο της βασκικής πόλης στα Πυρήναια, όπου ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε για προεκλογική συγκέντρωση.

Οι λιγοστοί οπαδοί του Σαρκοζί γρήγορα χάθηκαν μπροστά στους περισσότερους και πιο δυναμικούς διαδηλωτές, που φώναζαν «Σαρκοζί φύγε» και «Σαρκοζί, ο πρόεδρος των πλουσίων».

Αντιμέτωπος με το μένος του πλήθους, ο Νικολά Σαρκοζί μετά δυσκολίας και υπό σκληρές αποδοκιμασίες κατέφυγε σε ένα γειτονικό μπαρ, από το οποίο απεγκλωβίστηκε μόνο με τη βοήθεια των CRS, των ειδικών δυνάμεων καταστολή της αστυνομίας.

Ο ίδιο ο Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο για «βία εκ μέρους μιας μειοψηφίας κακοποιών με απαράδεκτη συμπεριφορά», ενώ κατά την έξοδό του από το μπαρ δήλωσε ότι λυπάται για τους «φανατικούς σοσιαλιστές που συμμαχούν με τους Βάσκους αυτονομιστές».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης