Οι Ιταλοί ελπίζουν για αλλαγές παντού, στον σαρωτικό 39χρονο δήμαρχο Φλωρεντίας Ματέο Ρέντζι - Γίνεται πρωθυπουργός

Η Ιταλία τόλμησε εκεί που η Ελλάδα δεν τολμά. Επιλέγει έναν 39χρονο μεταρρυθμιστή για να αντιμετωπίσει την κοινωνική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι ο νυν δήμαρχος Φλωρεντίας Ματέο Ρέντζι που εισέβαλε αιφνιδιαστικά στο πολιτικό σκηνικό : Πρώτα εκλέχτηκε αρχηγός του κόμματος της Κεντροαριστεράς. Και αμέσως μετά αιφνιδίασε και πάλι ζητώντας την παράιτηση του πρωθυπουργού Λέτα και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον ίδιο!

Την πρόταση - κεραυνό του Ματέο Ρέντσι υπερψήφισε η κεντρική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd), στηρίζοντας τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης με τον ίδιο στα ηνία και τετραετή θητεία.

Η πρόταση που φέρνει τους τίτλους τέλους της διακυβέρνησης Λέτα εγκρίθηκε με 136 θετικές ψήφους, 16 αρνητικές και δύο αποχές στην κρίσμη συνεδρίαση των Δημοκρατικών.

Ο Ενρίκο Λέτα ανήγγειλε σε ανακοίνωσή του ότι θα μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για την επίσημη επίδοση της παραίτησής του στον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος εν συνεχεία αναμένεται να καλέσει τον Ρέντσι να σχηματίσει την τρίτη κυβέρνηση σε λιγότερο από έναν χρόνο στην Ιταλία.

Ο Ματέο Ρέντσι, νυν δήμαρχος της Φλωρεντίας, δεν είναι μέλος του ιταλικού Κοινοβουλίου και δεν έχει θέσει υποψηφιότητα σε εθνικές εκλογές.Είναι υπέρμαχος των σαρωτικών αλλαγών παντού (πρόσωπα - θεσμοί) και για τους Ιταλούς είναι η τελευταία ελπίδα στην χώρα για ανατροπή της λιτότητας και της μεγάλης πολιτικής διαφθοράς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης