Νέες αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Νέες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ εθνικιστών και φιλορώσων ακτιβιστών εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα φιλορώσος ακτιβιστής και ένας διερχόμενος να χάσουν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φιλορώσοι επιχείρησαν να μπουν σε ένα κτίριο όπου βρισκόταν μια ομάδα ανδρών για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι το βράδυ της Παρασκευής πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών. Οι άνδρες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Μεταξύ των πέντε τραυματιών είναι και ένας αστυνομικός, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή. Οι φιλορώσοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σβόμποντα, στο κέντρο της πόλης, δέχτηκαν πυρά από ένα αυτοκίνητο. Ορισμένοι από αυτούς ακολούθησαν το όχημα και ανέφεραν ότι οι επιβάτες του μπήκαν σε ένα κτίριο όπου στεγάζονται μεταξύ άλλων και τα γραφεία μιας εθνικιστικής οργάνωσης που αποκαλείται «Πατριώτες της Ουκρανίας».

Όταν οι φιλορώσοι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν δια τη βίας στο κτίριο, αυτοί που βρίσκονταν μέσα άνοιξαν πυρ. Οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν άμεσα στο σημείο και ακολούθησε πολύωρη πολιορκία του κτιρίου κατά τη διάρκεια της οποίας οι ένοπλοι -περίπου 30 άνδρες- έπιασαν τρεις ομήρους: δύο φύλακες άλλων γραφείων που ήταν στο κτίριο και έναν αστυνομικό ο οποίος μπήκε μέσα για να διαπραγματευτεί μαζί τους.

Τελικά οι ένοπλοι απελευθέρωσαν τους ομήρους, παρέδωσαν τα όπλα τους και βγήκαν έξω, όπου συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης