Μιανμάρ: 32 νεκροί από επίθεση μουσουλμάνων ανταρτών σε αστυνομικά φυλάκια

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη δυτική Μιανμάρ από επίθεση των ανταρτών Ροχίνγκια σε συνοριακά φυλάκια.

Πρόκειται για το πιο αιματηρό επεισόδιο εδώ και αρκετούς μήνες στην Πολιτεία Ραχίν, όπου σοβεί η ένταση μεταξύ των μουσουλμάνων Ροχίνγκια και των βουδιστών που αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού της Μιανμάρ.

Στην Πολιτεία αυτή ζουν χιλιάδες Ροχίνγκια, οι οποίοι είναι θύματα μεγάλων διακρίσεων, δεν τους αναγνωρίζεται η υπηκοότητα και δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε σχολεία, τα νοσοκομεία ή την αγορά εργασία.

Περισσότερα από 20 αστυνομικά φυλάκια στα σύνορα με το Μπαγκλαντές δέχθηκαν επίθεση από περίπου 150 αντάρτες Ροχίνγκια νωρίς το πρωί, ενώ πολλά εξ αυτών παραμένουν περικυκλωμένα, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν (…) Και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουμε μετρήσει επτά πτώματα τρομοκρατών», ανακοίνωσε το γραφείο της ηγέτιδας της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι, της ντε φάκτο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής του στρατού, ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλανγκ, ανέφερε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι «στρατιώτες και αστυνομικοί μάχονται από κοινού εναντίον των τρομοκρατών», προσθέτοντας ότι πλέον ο απολογισμός των νεκρών είναι 32. Μεταξύ αυτών ένας στρατιώτης, δέκα αστυνομικοί και 21 Ροχίνγκια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης