Κλειστή η βρετανική και η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα για λόγους ασφαλείας

Η Βρετανία έκλεισε την Παρασκευή την πρεσβεία της στην τουρκική πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Σε κλείσιμο της πρεσβείας της, επίσης για λόγους ασφαλείας, είχε προχωρήσει την Τετάρτη και η Γερμανία. Όπως μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση, οι Αρχές συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους για σχεδιαζόμενη επίθεση στις βρετανικές και γερμανικές διπλωματικές αποστολές. 

«Η βρετανική πρεσβεία στην Άγκυρα θα είναι κλειστή για το κοινό την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου για λόγους ασφαλείας», ανακοίνωσε το Φόρεϊν Οφις την Πέμπτη, αργά το βράδυ.

Η πρεσβεία ήταν κλειστή από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, αυτή την εβδομάδα, για τη μουσουλμανική γιορτή Έιντ αλ Άντχα, μία από τις δύο μεγαλύτερες στο ισλαμικό ημερολόγιο. 

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα αποτελέσει στόχο ενόπλων οργανώσεων, όπως του Ισλαμικού Κράτους και των κούρδων ανταρτών. 

Το Φόρεϊν Οφις έχει επίσης συστήσει στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν σε ακτίνα 10 χλμ. από τα συριακά σύνορα και στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη στη Νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους. 

Η περιοχή έχει πληγεί από σειρά βίαιων επιθέσεων μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας, τον Ιούλιο του 2015, μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των ανταρτών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Σε κλείσιμο της πρεσβείας της, επίσης για λόγους ασφαλείας, είχε προχωρήσει την Τετάρτη και η Γερμανία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης