Και σκάνδαλο με ρουσφέτια επηρεάζει την Μέρκελ

Η διαφθορά "πνίγει" την Μέρκελ. Τα σκάνδαλα είναι πια μόνιμα και σοβαρά σε μια χώρα που κηρρύσει την ηθική στους άλλους. Μετά τις φοροδιαφυγές φίλων της καγγελαρίου, τη παραπλάνηση των ισολογισμών της Τράπεζας της χώρας έρχεται και σκάνδαο με... ρουσφέτι!

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται η Χριστιανοκοινωνική Ενωση της Βαυαρίας, το «αδελφό κόμμα» των Χριστιανοδημοκρατών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.

Βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης φέρονται να έχουν προσλάβει σε υψηλόμισθες θέσεις συνεργατών τους άτομα από το συγγενικό τους περιβάλλον. Επί σειρά ετών σύζυγοι, παιδιά και συγγενείς περισσότερων από 17 εν ενεργεία βουλευτών του κόμματος (και πολλών τέως βουλευτών) διορίζονταν με «βασιλικές» αμοιβές.
Ο διορισμός συγγενικών προσώπων σε τέτοιες θέσεις έχει απαγορευτεί από το 2000, όμως τεχνικά οι βουλευτές δεν παρανομούσαν, αφού όλοι χρησιμοποιούσαν ένα πονηρό «κενό» της νομοθεσίας: ο νόμος απαγόρευε μόνο τις νέες προσλήψεις, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των πολιτικών την απομάκρυνση ή όχι των ήδη προσληφθέντων συγγενών τους.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης