Κίεβο: Νύχτα αίματος με τουλάχιστον 25 νεκρούς

Κίεβο

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κέντρο του Κίεβου τα ξημέρωματα της Τετάρτης, με την χώρα να ξυπνά ένα βήμα πριν τη σύρραξη μετά την νύχτα αίματος και τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς να προειδοποιεί την αντιπολίτευση ότι εάν «δεν αποστασιοποιηθεί από τους ακραίους, θα μιλήσει διαφορετικά». Ναυάγιο στη συνάντηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, δεύτερη «καρδιά» των ταραχών η πόλη Λβιβ.

Ακόμη καίγονται οι τελευταίες σκηνές στην Πλατεία Ανεξαρτήσιας, όπου παρέμεναν για τρεις μήνες οι διαδηλωτές, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τουλάχιστον τους 25. Οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές ως αρχηγείο.

H νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη οδηγεί σε άλλο επίπεδο την κρίση στην Ουκρανία: Κατά τη διάρκεια τριών μηνών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μέχρι την Τρίτη τα πιο αιματηρά επεισόδια είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τρία (ή πέντε, σύμφωνα με την αντιπολίτευση) άτομα. 

Μέχρι την Τετάρτη, μέσα σε λιγότερο από δώδεκα ώρες, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν επτά αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων, σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.

Πηγή: 
http://in

Δείτε επίσης