Ιταλία: Κακοκαιρία και φόβοι υπερχείλισης του Πάδου-Πέντε θύματα το τελευταίο τριήμερο

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας η Ιταλία θρηνώντας πέντε νεκρούς από πνιγμούς και κατολισθήσεις. Πλημμύρες σάρωσαν και το Μιλάνο με τους δρόμους να μετατρέπονται σε επικίνδυνους χείμαρρους. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ 120 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους. 

Τις τελευταίες ώρες παράλληλα αυξάνεται ανησυχητικά η στάθμη του Πάδου, του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, μέσα στις επόμενες 24 ώρες υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης στις περιοχές Μορρέτο, Μπρεσέλο, Κολόρνο και Μετζάνι της βόρειας περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια.

Η κακοκαιρία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή πέντε ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας της κακοκαιρίας παρέμειναν κλειστά την Πέμπτη στο Μιλάνο 60 σχολεία. Στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας υπερχείλισαν την Τετάρτη οι δυο παραπόταμοι Σέβεζο και Λάμπρο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι, ενώ στην Βενετία έκανε και πάλι την εμφάνισή του το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ανάπαυλα στην κακοκαιρία, όμως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να παρουσιάσουν νέα επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες από in

Δείτε επίσης