Ιστορικό ρεκόρ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης- Πάνω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά - Πως το εξηγούν

Ρεκόρ όλων των εποχών στο Χρηματιστήριο της Νεας Υόρκης, περιγράφει μια σημαντική αλλάγή στην συμπεριφορά των επενδυτών. Συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones, ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το όριο των 15.000 μονάδων, στη συνεδρίαση της Τρίτης. Και οι υπόλοιπες αγορές  σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζουν εδώ και ημέρες να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 15.056,30 μονάδες με άνοδο 0,58%. Εκτιμάται ότι οι επενδυτές βλέπουν ότι στις αμερικανικές μετοχές υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επενδυτικές λύσεις.  Από τον Μάρτιο του 2009 ότσν , δηλαδή , η αγορά στη Γουόλ Στριτ έπιασε πάτο, ο δείκτης Dow Jones παρουσιάζει σταθερή άνοδο κατά 130%.

Εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών εταιρειών πιστεύουν ακόμη ότι το ράλι στη Γουόλ Στριτ που έφερε τον δείκτη Dow Jones σε ιστορικό ρεκόρ, οφείλεται σε ένα σταθερό κύμα αγορών. Αυτό περιλαμβάνει και τους μικροεπενδυτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είχαν αγνοήσει τις μετοχές αμερικανικών εταιρειών, από την εποχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, δηλαδή το 2009.

Σύμφωνα με ορισμένα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η Wall Street Journal, ο δείκτης Dow Jones τις τελευταίες 87 ημέρες δεν έχει παρουσιάσει πτώση που να διαρκεί πάνω από τρείς συνεδριάσεις. Κάτι που έχει να φανεί από το 1958.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης