Ιράκ: 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 90 τραυματίστηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων

Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Ιράκ και περίπου 90 άλλοι τραυματίστηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, μια από τις οποίες, κοντά στο Επίτιμο Προξενείο της Γαλλίας στη Νασιρίγια, νότια της Βαγδάτης, προκάλεσε ένα νεκρό.

Οι επιθέσεις αυτές, η πιο θανατηφόρα από τις οποίες είχε ως στόχο ένα σημείο ελέγχου του στρατού, ανεβάζουν σε 62 τον αριθμό των νεκρών από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στη Νασιρίγια, 300 χλμ νότια της Βαγδάτης, μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο κοντά στο Επίτιμο Προξενείο της Γαλλίας εξερράγη, στις 09:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.

Ο Επίτιμος Πρόξενος δεν ήταν μέσα στο κτίριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα άτομο και ένα άλλο τραυματίστηκε.

Στην ίδια πόλη, από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από ένα ξενοδοχείο, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δύο, σύμφωνα με τον διευθυντή του δημοτικού νοσοκομείου και μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Η πιο φονική επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού κοντά στην Μπαλάντ, μια πόλη 70 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Κατά την άφιξη των ενισχύσεων, μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου εξερράγη.

Συνολικά, ένδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν συνταγματάρχη και μια ιατρική πηγή στο νοσοκομείο της Μπαλάντ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μια βόμβα εξερράγη κοντά στο Κιρκούκ (βόρεια), στο πάρκινγκ της έδρας της North Oil Company, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στα βόρεια. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν αστυνομικό και έναν γιατρό σε ένα κοντινό νοσοκομείο. Τα θύματα περίμεναν στο πάρκινγκ με την ελπίδα να προσληφθούν στην υπηρεσία προστασίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Τουλάχιστον 51 νεκροί και 250 τραυματίες σε όλη τη χώρα από τις βομβιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων που έχει συγκλονίσει το Ιράκ τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει τουλάχιστον 51 νεκρούς και πάνω από 250 τραυματίες σε όλη τη χώρα, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ιρακινές αρχές.

Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε το πρωί σε μια αγορά κοντά στο τέμενος του σιίτη Ιμάμη Αλι αλ-Σάρκι, στο νότιο Ιράκ. Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν 14 νεκρούς και 60 τραυματίες, σύμφωνα με ιατρική πηγή και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Προηγούμενος απολογισμός ανέφερε τουλάχιστον 32 νεκρούς και 90 τραυματίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης