Θρήνος στη Κύπρο: Έχασε τη μάχη για τη ζωή το 7 μηνών βρέφος

κυπρος, μωρο,

-Το αγοράκι, κρατείτο στη ζωή με την υποστήριξη μηχανημάτων αερισμού-Παρέμενε διασωληνομένο στην εντατική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου και διαγνώστηκε με γρίπη Ά. -Έπασχε και από ένα σπάνιο γενετικό νόσημα, γνωστό στην ιατρική ως "γαγγλιωσίδωση" .

 Με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή το 7 μηνών βρέφος, οι γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς η κατάσταση του κρινόταν ως ιδιαίτερα κρίσιμη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή, γύρω στις 11 χθες το πρωί.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πέραν από την γρίπη Ά, η οποία έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους, το παιδάκι πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό νόσημα, τη λεγόμενη «γαγγλιωσίδωση» η οποία επιφέρει το θάνατο στα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού.

Το βρέφος παρέμενε διασωληνομένο στην εντατική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου, από τις 6 Μαρτίου και είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς πέραν από το σπάνιο γενετικό νόσημα από το οποίο έπάσχε, πριν από λίγους μήνες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε και πρόβλημα και με την καρδιά του.

Πηγη : newsit.com.cy

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης