Θα μείνει παράλυτος ο Αμερικανός φοιτητής παλαιστινιακής καταγωγής που είχε δεχτεί πυροβολισμούς στο Βερμόντ

Παράλυτος έμεινε από τη μέση και κάτω ο ένας από τους τρεις φοιτητές παλαιστινιακής καταγωγής που δέχτηκαν πυροβολισμούς στο Βερμόντ των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, εξαιτίας μιας σφαίρας που σφηνώθηκε στη σπονδυλική του στήλη, ανέφερε η οικογένειά του άτυχου 20χρονου.

Ο Χισάμ Αουαρτάνι, φοιτητής στο πανεπιστήμιο Brown, ο οποίος μεγάλωσε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, περπατούσε μαζί με δύο φίλους του κοντά στην πανεπιστημιούπολη στο Μπέρλινγκτον στο Βερμόντ των ΗΠΑ, στις 25 Νοεμβρίου, όταν σύμφωνα με την αστυνομία ο 48χρονος Τζέισον Ίτον τους πυροβόλησε με περίστροφο.

Ο Τζέισον Ίτον που συνελήφθη δήλωσε αθώος για το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο Βερμόντ.

Ο Tαχσίν Αλαχμάντ, ο οποίος φοιτά στο Haverford College στην Πενσυλβάνια, και ο Kονάν Αμπνταλχαμίντ, ο οποίος φοιτά στο Trinity College στο Κονέκτικατ, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Αλλά ο Αουαρτάνι – την γιαγιά του οποίου οι τρεις 20χρονοι επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της αργίας την Ημέρα των Ευχαριστιών – έλαβε πολύ χειρότερη πρόγνωση, σύμφωνα με δήλωση που έγραψε η οικογένειά του για τον έρανο που κάνει προκειμένου να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

«Η πραγματικότητα της παράλυσης έρχεται»

«Έχει επιδείξει αξιοσημείωτο θάρρος, ανθεκτικότητα και σθένος – ακόμη και αίσθηση του χιούμορ – ακόμα και όταν η πραγματικότητα της παράλυσής του έρχεται», έγραψε η οικογένειά του στη σελίδα της στο GoFundMe, η οποία είχε συγκεντρώσει πάνω από 200.000 δολάρια μέχρι σήμερα το πρωί .

Ο Aουαρτάνι, ο οποίος είναι Παλαιστίνιος- Ιρλανδός – Αμερικανός, σύμφωνα με τον έρανο, ελπίζει να ξεκινήσει το επόμενο εξάμηνο του πανεπιστημίου παρά την παράλυσή του, ανέφερε το σημείωμα της οικογένειας.

Εν μέσω έξαρσης

Οι πυροβολισμοί από τον Τζέισον Ίτον σημειώθηκαν εν μέσω έξαρσης αντιισλαμικών, αντιαραβικών και αντισημιτικών επεισοδίων και απειλών που αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ίτον έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρατείται χωρίς εγγύηση, ενώ οι αρχές ερευνούν εάν η επίθεση στο Βερμόντ ήταν έγκλημα μίσους.

Οι μαθητές φορούσαν ασπρόμαυρα παλαιστινιακά μαντήλια keffiyeh και συνομιλούσαν σε συνδυασμό αγγλικών και αραβικών όταν ο ένοπλος τους Πυροβόλησε, σύμφωνα με δικόγραφα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης