Η Moody’s έκανε και πάλι το " θαύμα " της

αγγλια, υποβαθμιαη, moody΄s

Σοκ στις αγορές  και έντονες ανησυχίες σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις  προκαλεί  η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody's .Το βράδυ της Παρασκευής υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας κατά μια βαθμίδα, από ΑΑΑ σε Aa1, λόγω της "αδυναμίας" στις προοπτικές της ανάπτυξής της.

Σε ανακοινωσή του ο αμερικανικός οίκος, επικαλείται κυρίως τη "συνεχιζόμενη αδυναμία στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές" της Βρετανίας, και σημειώνει ότι αναμένει πως η υποτονική οικονομική δραστηριότητα της χώρας "θα επεκταθεί και στο δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας".

Η βρετανική κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα περικοπής δαπανών για να πετύχει τη μείωση του διογκωμένου ελλείμματος. Ομως το δυσμενές περιβάλλον και οι αδύναμες επενδύσεις - όπως αναφέρει η Moody's -  καθιστούν αβέβαιες τις προβλέψεις  μελλοντικής ανάπτυξης.

Η υποβάθμιση της Μεγάλης Βρετανίας από την αξιολόγηση ΑΑΑ αναμένεται , σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, να δημιουργήσει εκτεταμένη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές -από τη Δευτέρα το πρωί -αφού εκτός των άλλων το Λονδίνο θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του πλανήτη μετά τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης