Η Κίνα απειλεί τον Τζορτζ Σόρος επειδή "πολεμά το γουάν"

Ο εκπρόσωπος του Παρασιτικού Καπιταλισμού Σόρος στο στόχαστρο της Κϊνας! Μέσω της αγγλόφωνης έκδοσης της «Λαϊκής Ημερησίας», της People’s Daily, η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε τον Ούγγρο επενδυτή να μην κάνει «πόλεμο κατά του γουάν», γιατί δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Σόρος, την περασμένη εβδομάδα προεξόφλησε την «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, ενώ απέδωσε στην Κίνα την πρόσφατη πτώση των αγορών διεθνώς.

Από την άλλη η Κϊνα μέσω της αγγλόφωνης έκδοσης του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου Ξινχουά είχε βάλλει κατά «όσων στοιχηματίζουν στην τελική αποτυχία της κινεζικής οικονομίας», καθώς και «κατά της αδίστακτης κερδοσκοπίας και του σορταρίσματος» που θα αντιμετωπίσει όχι μόνον υψηλότερο κόστος συναλλαγών αλλά και ενδεχομένως «σοβαρές νομικές συνέπειες».

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος, βάζοντας περίπου 700 δισ. δολάρια από τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα, τα οποία έτσι περιορίστηκαν σε περίπου 3,3 τρισ. δολάρια. Σε ανάλογες κινήσεις έχει, άλλωστε, προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς από την αιφνιδιαστική υποτίμησή του, τον Αύγουστο, το κινεζικό νόμισμα έχει συνολικά υποτιμηθεί κατά 5,7%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης