ΗΠΑ: Ο Τραμπ είναι πέντε μονάδες πίσω από τον ΝτεΣάντις μεταξύ των Ρεπουμπλικανών

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο σε εθνικό επίπεδο κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Yahoo News/YouGov που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2024, τον κ. ΝτεΣάντις επιλέγει το 47% των Ρεπουμπλικανών έναντι 42% που προτιμά τον μέχρι πριν 23 μήνες ένοικο του Λευκού Οίκου.

Ο κ. ΝτεΣάντις, ο οποίος επανεξελέγη κυβερνήτης της Φλόριντα στις 8 Νοεμβρίου με τη μεγαλύτερη διαφορά από το 1982, θεωρείται πιθανός αντίπαλος του αμφιλεγόμενου κ. Τραμπ που ταλαιπωρείται από μια σειρά σοβαρών κατηγοριών και ερευνών μετά την προεδρία του.

Μια παρόμοια δημοσκόπηση των Ρεπουμπλικανών της Αϊόβα που δημοσιεύθηκε στα τέλη Νοεμβρίου έδειξε επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι προτιμούσαν τον κ. ΝτεΣάντις έναντι του κ. Τραμπ ως υποψήφιο πρώτης επιλογής με ποσοστό 32% έναντι 30%.

Ο κ. ΝτεΣάντις φαίνεται επίσης να έχει περισσότερη τύχη από τον κ. Τραμπ σε πιθανή αναμέτρηση στις εκλογές με τον εν ενεργεία πρόεδρο Τζο Μπάιντεν: Οι ψηφοφόροι από όλο το πολιτικό φάσμα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση μοιράστηκαν μεταξύ του κυβερνήτη της Φλόριντα και του κ. Μπάιντεν με ποσοστό 44% ο καθένας, ενώ το 45% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν προτίμησαν τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, ο οποίος συγκέντρωσε το 42%.

Κανένας άλλος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν συγκέντρωσε περισσότερο από 5% υποστήριξη για την υποψηφιότητα, υποδεικνύοντας ότι οι προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών θα είναι σε μεγάλο βαθμό μια κούρσα για δύο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης