ΗΠΑ: Νεκρός βρέθηκε ο φημισμένος ελεύθερος σκοπευτής Κρις Κάιλ της ταινίας του Ίστγουντ

Είχε σκοτώσει 150 ανθρώπους στο Ιράκ. Κάποιος τον σκότωσε στις ΗΠΑ. Νεκρός από πυροβολισμό βρέθηκε σε ένα σκοπευτήριο στο Τέξας ο 38χρονος πρώην πεζοναύτης, Κρις Κάιλ , μέλος της ομάδας ειδικών αποστολών SEAL του αμερικανικού ναυτικού και γνωστός ως ο πιο "φονικός" ελεύθερος σκοπευτής  στην ιστορία των ΗΠΑ. Μαζί του βρέθηκε νεκρός και ο 35χρονος Τσαντ Λίτλεφιλντ, επίσης βετεράνος του αμερικανικού στρατού. 

Η αστυνομία συνέλαβε ένα τρίτο βετεράνο, τον 25χρονο Έντι Ρέι Ρουθ, ως ύποπτο για τους φόνους, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές, οι τρεις άνδρες πήγαν μαζί στο σκοπευτήριο.

Ο Κάιλ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ, βοήθησε να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα για τους στρατιώτες που υποφέρουν από τη διαταραχή του μετα-τραυματικού στρες (PTSD) το οποίο προκαλείται μετά την επιστροφή τους από τη μάχη.

«Οι τρεις άνδρες προφανώς πήγαν μαζί στο σκοπευτήριο» είπε στο CNN ο Τόμι Μπράιαντ, σερίφης του Εραθ Κάουντι. Οι σοροί των δυο αντρών βρέθηκαν σε ένα απομακρυσμένο σημείο δύο ώρες μετά τους πυροβολισμούς. Τα κίνητρα του διπλού φονικού παραμένουν ασαφή.

Ο Τόμι Μπράιαντ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό αν ο φερόμενος ως δολοφόνος Εντι Ρει Ρουθ, υποφέρει από PTSD.

Ο Κάιλ έγινε γνωστός μέσα από την αυτοβιογραφία του με τίλο "American Sniper", που έγινε μπεστ σέλερ. Η ταινία του Κλιντ Ίστγουντ "Ελέυθερος σκοπευτής" που κάνει ρεκόρ όλων των εποχών στα εισιτήρια αναφέρεται σε αυτόν!

Ο Κάιλ, στο Ιράκ, σκότωσε 150 ανθρώπους, γεγονός που τον κατέταξε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης