Επιδρομή των Ισραηλινών σε νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς

Επιδρομή των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Al-Amal της πόλης Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με ενημέρωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, η οποία ανέφερε πως έχει χάσει τους δίαυλους επικοινωνίας με το προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει μάρτυρες σε τοπικά μέσα, η έδρα της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου έχει υποστεί σημαντικές ζημιές το τελευταίο διάστημα στη συνοικία Al-Amal, που βρίσκεται και το νοσοκομείο, λόγω των αδιάκοπων ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να πολιορκεί το νοσοκομείο Al-Amal της εταιρείας, δυτικά του Χαν Γιουνίς, από όλες τις πλευρές, στερώντας από τους Παλαιστίνιους που βρίσκουν καταφύγιο εκεί τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες, βασικές ανάγκες και οξυγόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου Raed Al-Nims.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει διακόψει τις ιατρικές προμήθειες, τις προμήθειες αρωγής και τις προμήθειες τροφίμων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που έχει επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που ζουν εκεί.

Προειδοποιήσεις για λουτρό αίματος αν το Ισραήλ προωθηθεί στη Ράφα
Οποιαδήποτε προώθηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Ράφα στη νότια Γάζα μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θανάτους στο ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, με την ανθρωπιστική βοήθεια να κινδυνεύει με κατάρρευση, δήλωσαν σήμερα εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής.

Το Ισραήλ απείλησε ότι θα προχωρήσει από τη Χαν Γιούνις, την κύρια πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα, όπου ο πληθυσμός έχει πενταπλασιαστεί καθώς οι άνθρωποι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, συχνά έχοντας λάβει διαταγές εκκένωσης, αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που διοικεί τη Γάζα.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στοιβάζονται τώρα σε βρώμικα, υπερπλήρη καταφύγια ή στον δρόμο στριμωγμένοι σε μια έκταση γης ανάμεσα στον αιγυπτιακό και τον ισραηλινό συνοριακό φράχτη και τη Μεσόγειο, καθώς και από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Γιατροί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής πασχίζουν να προσφέρουν ακόμη και βασική βοήθεια και να σταματήσουν τη διάδοση ασθενειών.

«Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να επιτραπεί σε έναν τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council, NRC), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός «λουτρού αίματος» αν οι ισραηλινές επιχειρήσεις επεκταθούν εκεί.

«Οι διευρυμένες εχθροπραξίες στη Ράφα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατάρρευση της ανθρωπιστικής απόκρισης», πρόσθεσε σε μια ανακοίνωση το NRC.

To πρακτορείο Reuters έχει τραβήξει τις τελευταίες ημέρες πλάνα από κηδείες αμάχων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης