Επίσημη καταγγελία: Η Αλ κάιντα βάζει τις φωτιές στην Ευρώπη (και την Ελλάδα)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη-δήλωση Ρώσου αξιωματούχου ότι οι φωτιές στην Ευρώπη (και την Ελλάδα) μπαίνουν από την Αλ Κάιντα!

Παραθέτοντας στοιχεία για την αποκάλυψή του, ο Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, είπε πως υπάρχουν εξτρεμιστικές ιστοσελίδες της Αλ Κάιντα, (μία από αυτές ονομάζεται «Δάσος Τζιχάντ»), στις οποίες δίδονται αναλυτικές λεπτομέρειες για τους αποτελεσματικότερους τρόπους που υπάρχουν προκειμένου να επιτευχθεί ένας εμπρησμός δάσους.

Ο αρχηγός της FSB εξήγησε πως οι αρχές ασφαλείας της κάθε χώρας είναι πρακτικά αδύνατον να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή γιατί όσο καλή και πολυπληθή αστυνομία και αν διαθέτει ένα κράτος, δεν μπορεί να περιφρουρεί σε εικοσιτετράωρη βάση δασικές εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων.

Η νέα αυτή μέθοδος της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον αρχηγό της FSB, είναι πολύ εύκολη για την ίδια και τα μέλη της καθώς δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, τεχνικός εξοπλισμός και μεγάλη προετοιμασία. Αντίθετα, τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν οι τρομοκράτες είναι θεαματικά καθώς τόσο η οικονομική, αλλά κυρίως η ηθική ζημιά για τα κράτη που πέφτουν θύματα των εμπρησμών της Αλ Κάιντα είναι ανυπολόγιστη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης