Διαδηλωτές έκαψαν εκκλησίες στη Χιλή

Με πυρπόληση εκκλησιών και συγκρούσεις με την αστυνομία σημαδεύτηκε την Κυριακή η επέτειος ενός έτους από τη λαϊκή έκρηξη στη Χιλή, μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος της χώρας.

Η γιορτή διαμαρτυρίας κατά της κρατικής βίας και των οικονομικών ανισοτήτων αλλά και διαφορετικότητας, με την έντονη παρουσία ομάδων και λαβάρων των αυτόχθονων φυλών, που έλαβε χώρα όλη μέρα στο κέντρο του Σαντιάγο (με επίκεντρο τη θρυλική Πλατεία Ιταλίας) εκφυλίστηκε το βράδυ σε μια ακόμη ευκαιρία για βία, με στόχο για πρώτη φορά όχι μόνο την αστυνομία και τα καταστήματα για λεηλασίες, αλλά και εκκλησίες.

Η μία από τις δύο εκκλησίες που πυρπόλησαν άγνωστοι στα πλαίσια της διαμαρτυρίας ήταν ναός του αστυνομικού σώματος, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για τη σκληρή αντιμετώπιση των περυσινών επεισοδίων με τους 30 νεκρούς και τις χιλιάδες τραυματιών.

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις διαλύθηκαν δίνοντας τη θέση τους σε σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία, λεηλασίες σούπερ μάρκετ, διάσπαρτα οδοφράγματα με καιόμενους κάδους σε γειτονιές έντρομων κατοίκων του Σαντιάγο, αλλά και πολλές συλλήψεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης