Δεν του πούλησε για ένα ευρώ το Passat (μέσω του Ebay) και του καταβάλει αποζημίωση

Κάποιος προσέφερε ένα μεταχειρισμένο VW Passat μέσω του Ebay, ορίζοντας ως τιμή εκκίνησης το ένα ευρώ. Λίγο μετά την έναρξη της δημοπρασίας ένας ενδιαφερόμενος πρόσφερε ακριβώς ένα ευρώ. Μερικές ώρες αργότερα όμως ο πωλητής διέκοψε τη δημοπρασία, ενημερώνοντας, μέσω e-mail, τον ενδιαφερόμενο, ότι είχε βρει αγοραστεί εκτός Ebay ο οποίος του προσέφερε 4.200 ευρώ για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

O ενδιαφερόμενος αγοραστής στο Ebay προσέφυγε στη συνέχεια στη δικαιοσύνη, ζητώντας από τον πωλητή να τον αποζημιώσει. Η μέση αξία του VW Passat στην αγορά, όπως ισχυρίστηκε, ανερχόταν στα 5.250 ευρώ. Ως αποζημίωση λοιπόν ο ίδιος ζήτησε ακριβώς αυτό το ποσό, μείον το ένα ευρώ που είχε προσφέρει στη δημοπρασία.

Η απίστευτη κατάληξη; Οι δικαστικοί τον δικαίωσαν με το σκεπτικό ότι οι πωλητές δεν μπορούν να διακόπτουν μια εν εξελίξει δημοπρασία, επειδή δεν έχουν επιτύχει την προσδοκώμενη τιμή. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πωληθεί κάτι σε όντως εξευτελιστική τιμή, ειδικά όταν η τιμή εκκίνησης ορίζεται στο ένα ευρώ. Όποιος θέλει να το αποφύγει αυτό θα πρέπει να ορίζει εξαρχής μια υψηλότερη τιμή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης