Γράμμα στον... Μπάμπο Νατάλε! (Αη-Βασίλη)

Το φινλανδικό χωριό Ροβανιέμι δεν θα το γνώριζαν παρά ελάχιστοι, αν δεν ήταν το χωριό του Αη-Βασίλη! Αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι - ακόμα και ενήλικες - να το επισκέπτονται για να το γνωρίσουν. Το πως το συγκεκριμένο χωριό οικοιοποιήθηκε τον Αη Βασίλη δεν είναι γνωστό. Φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο η θέση που βρίσκεται, δηλαδή το πιο απομακρυσμένο σημείο στον Βορρά.
Εκτός από το κύμα τουριστών, δεκάδες χιλιάδες είναι τα γράμματα που φτάνουν στο Ροβανιέμι με παραλήπτη τον Αη-Βασίλη. Τα παιδιά του ζητούν να υλοποιήσει όνειρα και επιθυμίες τους. Γράμματα φτάνουν στο χωριό από όλο τον κόσμο με διύθυνση "Βόρειος Πόλος, Λαπωνία".

Στο... γραφείο του Αη-Βασίλη που υπάρχει στο Ροβανιέμι εκτός από τα γράμματα υπάρχει και ένας μεγάλος χάρτης με σημαιούλες από κάθε σημείο του πλανήτη που ήλθαν επισκέπτες. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, προς το Ροβανιέμι ταξιδεύουν από παντού και φυσικά και από την Ελλάδα. Αρκετά τουριστικά γραφεία αναλαμβάνουν αυτό το παραμυθένιο ταξίδι για κάθε μικρό ή μεγάλο παιδί...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης