Γιατί ένα εκατομμύριο Αμερικανοί τον χρόνο παίρνουν το ρίσκο του ιατρικού τουρισμού στο Μεξικό

Οι Αμερικανοί ταξιδεύουν συχνά στο Μεξικό για ιατρικές υπηρεσίες  Όμως, η οικονομική υγειονομική περίθαλψη κρύβει κινδύνους.

Τελευταίο παράδειγμα η τραγωδία με τέσσερις Αμερικανούς που απήχθησαν το Σαββατοκύριακο, στο Ματαμόρος, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού αφού ταξίδεψαν με αυτοκίνητο στη συνοριακή πόλη του Μεξικού για αισθητική επέμβαση. Οι δύο από αυτούς είναι νεκροί.

Οι παραμεθόριες πόλεις, όπως το Ματαμόρος, είναι από τις πιο επικίνδυνες στο Μεξικό. Τα καρτέλ ναρκωτικών ελέγχουν μεγάλες περιοχές της πολιτείας  και συχνά κατέχουν περισσότερη εξουσία από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.

Αλλά αυτές οι πόλεις είναι μερικοί από τους κορυφαίους προορισμούς ιατρικού τουρισμού για δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς, κυρίως για αυτούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ. 

Οι συχνοί επισκέπτες, που είναι εξοικειωμένοι με την περιοχή, έχουν μάθει να λαμβάνουν προφυλάξεις, όπως η αλλαγή της πινακίδας στα αυτοκίνητά τους με μεξικάνικη, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC.

Οι λεωφόροι με τα οδοντιατρεία

Οι τιμές και η εγγύτητα καθιστούν το Μεξικό κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού για τους Αμερικανούς. «Είναι οικονομικά», είπε ο Νέστορ Ροντρίγκεζ ειδικός σε μεταναστευτικά θέματα και καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

«Και τα φάρμακα αλλά και οι υπηρεσίες είναι φθηνότερες στο Μεξικό, ειδικά οι οδοντιατρικές επεμβάσεις. Μπορείτε να καθαρίσετε τα δόντια σας ή ένα βάλετε εμφύτευμα για ένα κλάσμα του κόστους τέτοιων υπηρεσιών στις ΗΠΑ.»

Κατά τον Ροντρίγκεζ, η ποιότητα της περίθαλψης, συνήθως ανταποκρίνεται σε αυτήν που μπορεί να έχει κάποιος ασθενής στις ΗΠΑ, αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν προειδοποιήσει για ορισμένες λοιμώξεις από χειρουργικές επεμβάσεις στο Μεξικό.

Από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες

Σύμφωνα με το Mexican Council for the Medical Tourism Industry, σχεδόν ένα εκατομμύριο Αμερικανοί ταξιδεύουν στο Μεξικό για ιατρική φροντίδα κάθε χρόνο. Για πολλές παραμεθόριες πόλεις, ο ιατρικός τουρισμός εντάσσεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες.

Στο Νουέβο Λαρέντο  λίγες ώρες βορειοδυτικά του Ματαμόρος, δύο κύριοι λεωφόροι είναι γεμάτοι με δεκάδες οδοντιατρεία.

Στην Τιχουάνα  μόλις τρία λεπτά με το αυτοκίνητο νότια των συνόρων από το Σαν Ντιέγκο, μια ιατρική μονάδα 33 ορόφων άνοιξε τον Νοέμβριο του 2022.

Το NewCity Medical Plaza ξεκίνησε ως «η καλύτερη εγκατάσταση ιατρικού τουρισμού στον κόσμο» και προσφέρει φροντίδα σε περισσότερες από 30 ιατρικές ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένης της αισθητικής χειρουργικής, καθώς και σε ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης