Βρετανικό πολεμικό αεροσκάφος με... 1 εκατ. ευρώ έφτασε στην Κύπρο

Οι Βρετανοί έστειλαν σήμερα στην Κύπρο ένα στρατιωτικό αεροσκάφος φορτωμένο με ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στο νησί, για την περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες.

Στο μεταξύ ο ευρωπαϊκός τύπος γράφει με ανησυχία για τα της Κύπρου. Στο Βέλγιο, διάχυτη είναι η ανησυχία για τον ευρύτερο αντίκτυπο που θα έχει το «κούρεμα» των καταθέσεων στην υπόλοιπη ευρωζώνη, ενώ γίνεται λόγος για «ανυπέρβλητες δυσκολίες» που συναντά η κυπριακή κυβέρνηση για να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο από την κυπριακή Βουλή.

Η εφημερίδα  De Standaard, σε άρθρο με τίτλο «Η Κύπρος και η ευρωζώνη προστατεύουν τελικά τους μικροκαταθέτες», αναφέρει ότι οι τελευταίες αυτές εξελίξεις με την Κύπρο απειλούν να αναζωπυρώσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και να θέσουν εκ νέου σε δοκιμασία τη συνοχή της ευρωζώνης.

Με τη  σειρά του ο βρετανικός Τύπος, τονίζει την στρατηγική σημασία της απόφασης. Η εφημερία «Telegraph» τονίζει ότι «η σύγχυση θα μπορούσε να παρέχει στην Μόσχα μια σπουδαία ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπορική επιρροή στην ευρωζώνη εκμεταλλευόμενη τα αποθέματα φυσικού αερίου που φέρονται να βρίσκονται στα ανοιχτά της Κύπρου. Εναλλακτικά, η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει επιρροή επεκτείνοντας το ο δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που της έχει ήδη δώσει. 

Στη Γερμανία φαίνεται να συμφωνούν όλοι: Η κρίση έχει φωτίσει δραματικά τις ευρωπαϊκές ανεπάρκειες στην πολιτική πλευρά της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης